08.11.2021

23YILLIK ÖZLEM SONA ERDİ… Ürgüp Ortahisar Beldesi Ahmed Hamdi Efendi Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu ve 4-6 yaş Kur'an Kursu açılışı gerçekleştirildi.

23 YILLIK ÖZLEM SONA ERDİ…

Ürgüp Ortahisar Beldesinde uzun zamandır planlanan ancak bir türlü yapılamayan Hafızlık Kur’an Kursu resmen açıldı.

Ürgüp Merkez Duayeri Camii Müezzin Kayyımı İsmail Oruç’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kur'an Kursları Açılış Programına AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa AÇIKGÖZ, Nevşehir Vali Yardımcısı Mehmet MARAŞLI, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ahmet BELADA, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Vekili Mehmet EĞİNÇ, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet AKTÜRK, Nevşehir Müftüsü Ahmet Celalettin ALTUNKAYA, Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin GÜLLER, İl ve ilçe protokol üyeleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Sayın İsmail KARADAVUT, B sınıfı statüsünde olan Kur’an Kursunun sadece beldenin değil bölgenin de önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirttiler. Karadavut, başta devletimiz olmak üzere kurslarımızın açılmasında emeği geçen İl Müftülüğüne, Ürgüp Kaymakamlığına, Ortahisar Belediyesine, Derneklere, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve tüm hayırseverlere teşekkür ettiler.

Programda selamlama konuşmasını yapan Nevşehir Müftüsü Sayın Ahmet Celalettin ALTUNKAYA; “Bu kurslar, yavrularımızın İslam'ın temel kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'i doğru ve usulüne uygun okuyabilmelerini sağlamak, ibadetleri yerine getirebilecek yeterlikte Kur'an ezberine sahip olabilmelerini sağlamak, ezber yeteneği bulunması ve istekli olmaları halinde hafızlık yapmalarına yardımcı olmak, ibadetler ile ilgili bilgilerini davranışa dönüştürmeye, Kur'an-ı Kerim'i mealinden okuma alışkanlığı kazanabilmelerine ve ondan yaşanan hayata ilişkin prensipler çıkarabilmelerine ayrıca Hz. Peygamber'in yaşantısından değerler üretebilmelerine yardımcı olmaktır.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Sayın Mustafa AÇIKGÖZ açılışta yaptığı konuşmasında; “Kur’an ile hemhal olan nesillerimiz bizim en büyük kazancımızdır. ‘Asım’ın Nesli’ zor zamanlarda millî ve manevî değerlerimize sahip çıkan nesildir, hiçbir zaman da yok olmayacaktır.” Reis’ül Kurra Ahmed Hamdi Efendi Kur’an Kursu Ortahisar’ımıza ve şehrimize hayırlı olsun. Hafız kardeşlerimize ve hafızlık eğitimi alacak kardeşlerimize muvafakatiyetler diliyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

Programın sonunda Kur'an Kursunun arsasını bağışlayan Mehmet AKÇUR adına oğlu Hüseyin AKÇUR’ a Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Kur’an Kursları Yaptırma Dernek başkanı Yaşar ŞANAL’a Nevşehir Vali Yardımcısı Mehmet MARAŞLI plaket takdim ettiler.

Kurban kesimi, Dua ve Kurdele kesiminin ardından Protokol üyeleri ve misafirler bu yıl Eğitim Öğretim döneminde hizmete açılan Ürgüp İlçe Müftülüğü Ortahisar 4-6 yaş Kuran Kursunu ziyaret edip, minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.