03.10.2023

Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası

2023 Yılı Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilçe müftülüğümüzce program icra edildi.

İlçe müftülüğümüzce düzenlenen program Karapınar Kasabası Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur'an Kursu Öğreticisi Çetin CİNGİTAŞ'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından haftanın anlam ve önemi üzerine açılış konuşması yapan İlçe Müftümüz Yaşar ZENGİN konuşmasında Efendimiz S.a.v.'in bizim hayatımız için en güzel örnek O'dur. Peygamber Efendimizin görevinin vekilleri de tüm din görevlilerimizdir dedi.

Program dolasıyla ilçemize teşrif eden İl Müftüsü Kazım GÜZEL ''Peygamberimiz, İman ve İstikamet'' konulu konferanslarını verdiler.

Konferansın ardından İlçe Müftümüz Yaşar ZENGİN, İl Müftümüze vermiş olduğu konferanstan ve hafta dolayısıyla plaket takdim etti.

Program ilçemiz genelinde ramazan ayında hatimle teravih namazı kıldıran görevlilerimize Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gönderilen Başarı Belgeri verilerek sonlandı. Son olarak Müftü ZENGİN Programda emeği geçen herkese ve çok değerli halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Program Karapınar Kasabası Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur'an Kursu'muzda İl Müftüsü Kazım GÜZEL'in hafızlık öğrencilerine verdiği konferans ile sonlandı.