08.08.2022

Yaşar ZENGİN

ÖZGEÇMİŞ

12.04.1964 yılında Aksaray İli Gülağaç İlçesi Çatalsu Köyünde dünyaya geldi. Orta Okul ve Lise öğrenimini Aksaray’da tamamladı. Lise eğitimi bittikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığına intisab ederek, Niğde İli Ulukışla İlçesi Çiftehan Beldesinde İmam Hatip olarak görev hayatına başladı. Daha sonra kendi memleketi olan Aksaray’da iki farklı yerde görev yaptıktan sonra 1992 yılında Erzincan İlahiyat Meslek Yüksek Okulunu kazandı ve Erzincan’a tayin oldu. Eğitim hayatına Konya Necmettin Erbakan(Selçuk) Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki eğitiminin akabinde Diyanet İşleri  Başkanlığımıza bağlı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezindeki eğitimini tamamladı.

İhtisas Eğitimini tamamladıktan sonra Antalya İli Finike İlçesine Vaiz olarak atandı. Başkanlığımızın açmış olduğu müftülük sınavında başarılı olarak Batman İli Kozluk İlçe Müftülüğüne atandı. Sırasıyla Aksaray Eskil İlçesi ve Rize Ardeşen İlçe Müftülüğü yaptıktan sonra Aksaray İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

Aksaray İl Müftü Yardımcılığı görevinden 25.07.2022 tarihinde ayrılarak, 08.08.2022 tarihinde ilçe müftüsü olarak görevine başlayan Müftü Yaşar ZENGİN, evli ve dört çocuk babası olup iyi derecede Arapça bilmektedir.