12.07.2022

"Din İstismarı ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu seminer yapıldı

SAHİH DİNİ BİLGİNİN ÖNEMİ...

Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumsal varlığımızı, milli birliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi bütün menfaatlerin üstünde tutarak, Yüce dinimiz İslam’ı ve onun muazzez değerlerini istismar eden yapılarla mücadeleye kararlılıkla devam etmektedir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, İlçe Müftüsü sayın İsmail KARADAVUT'un selamlama konuşmaları ile başladı. İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Abdurrahim SAYAR'ın slayt sunumunun akabinde İlçe Bayan vaizi Elvan SESLİ konu ile ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaşması ile program tammalandı.

Seminerde; bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için her birimiz sorumluluğumuzun farkında olmamız gerektiği, Yüce dinimiz İslam’ı sahih ve güvenilir kaynaklardan öğrenmenin önemi, Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde, sünnet-i seniyyenin örnekliğinde bir hayat yaşamanın gerekliliği, çocuklarımızın dini bilgiyi, doğru yöntem ve metotlarla, ehil kişilerden almasına özen gösterilmesi, Gençlerimizin gönüllerinden vatan sevgisini, millet olma bilincini ve ümmet olma şuurunu söküp atmak isteyen şer odaklarına fırsat verilmemesini, Ülkemizi fitne ve fesada sürüklemek isteyenlere karşı yekvücut, tek yürek olmamız gerekliliği mesajları verildi.

İlçe Müftülüğü toplantı salonunda yapılan seminere Kur'an Kursu Öğreticileri, Öğrenci ve Velileri katılım sağladı.