17.02.2022

Kur’an-ı Kerim Yarışmaları / İlan - Duyuru

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde personelimizin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmeleri, planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmeleri ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle erkek din görevlileri arasında "XVIII. Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" ile kadın din görevlileri arasında "XIII. Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmaları başkanlığımız koordinesinde gerçekleştirilecektir.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Erkek Görevliler: Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına Başkanlığımız taşra teşkilatında görevli asıl, vekil ve sözleşmeli İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi unvanlarında görev yapan erkek personel,

Kadın Görevliler: Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına Başkanlığımız taşra teşkilatında görevli asıl ve sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi unvanlarında görev yapan kadın personel katılabilecektir.

MÜRACAAT

Şartları taşıyan personelimiz, 14 Şubat - 18 Mart 2022 tarihleri arasında bağlı bulundukları birimlere müracaat edeceklerdir. İhtisas ve kıraat bölümü kursiyerlerinin müracaatları ilgili eğitim merkezi müdürlüğünce alınacaktır. Eğitim merkezlerindeki kısa süreli kursiyerlerin müracaatları ise eğitim merkezi müdürlüğünce kabul edilecek ve müracaat dilekçeleri kursiyerin bağlı bulunduğu müftülüğe gönderilecektir. Katılma şartlarını taşıyan personel, bu şartnamede belirtilen kategorilerden sadece birisine müracaat edebilecektir.

* Geçmiş yıllarda yapılan Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finallerinde birinci, ikinci ve üçüncü olan personelin müracaatları aynı yarışma dalı için kabul edilmeyecektir.

ERKEK DİN GÖREVLİLERİ HAFIZLIK VE KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMALARI TAKVİMİ

1. HAFIZLIK YARIŞMASI

• Yarışma Takvimi Müracaat Tarihi: 14 Şubat – 18 Mart 2022
  • Merkez ilçe ve ilçelerdeki yarışmaların son tarihi: 08 Nisan 2022
  • İl yarışmalarının son tarihi: 13 Mayıs 2022
  • Bölge yarışmalarının yapılacağı tarih: 02 Haziran 2022
  • Türkiye finalinin yapılacağı tarih: 01 Eylül 2022

XVIII. Erkek Din Görevlileri Türkiye Hafızlık Final Yarışmasını 01 Eylül 2022 tarihinde Adıyaman’da yapacaktır.

2. KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

• Yarışma Takvimi Müracaat Tarihi: 14 Şubat – 18 Mart 2022
  • Merkez ilçe ve ilçelerdeki yarışmaların son tarihi: 08 Nisan 2022
  • İl yarışmalarının son tarihi: 13 Mayıs 2022
  • Bölge yarışmalarının yapılacağı tarih: 09 Haziran 2022
  • Türkiye finalinin yapılacağı tarih: 03 Eylül 2022

XVIII. Erkek Din Görevlileri Türkiye Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Final Yarışması 03 Eylül 2022 tarihinde Muş’ta yapacaktır.

KADIN DİN GÖREVLİLERİ HAFIZLIK VE KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMALARI TAKVİMİ

1. HAFIZLIK YARIŞMASI

• Müracaat Tarihi: 14 Şubat – 18 Mart 2022

•  Merkez ilçe ve ilçelerdeki yarışmaların son tarihi: 08 Nisan 2022

• İl yarışmalarının son tarihi:13 Mayıs 2022
  • Bölge yarışmalarının yapılacağı tarih:16 Haziran 2022
  • Türkiye finalinin yapılacağı tarih: 08 Eylül 2022

XIII. Kadın Din Görevlileri Türkiye Hafızlık Final Yarışmasını 08 Eylül 2022 tarihinde Kars’ta yapacaktır.

2. KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

• Müracaat Tarihi: 14 Şubat – 18 Mart 2022

• Merkez ilçe ve ilçelerdeki yarışmaların son tarihi: 08 Nisan 2022
  • İl yarışmalarının son tarihi: 13 Mayıs 2022
  • Bölge yarışmalarının yapılacağı tarih: 23 Haziran 2022
  • Türkiye finalinin yapılacağı tarih:11 Eylül 2022

XIII. Kadın Din Görevlileri Türkiye Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Final Yarışmasını 11 Eylül 2022 tarihinde Muğla’da yapacaktır.

ÖDÜLLER

Yarışmalarda başarılı olan personele il ve ilçe müftülüklerince teşvik ödülleri verilebilir.

İl Düzeyindeki Yarışmalar Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarında dereceye girenlerden:

• Birinciye Çeyrek altın
  • İkinciye 1 gram altın
  • Üçüncüye 0,5 (yarım gram) gram altın il müftülüklerince verilir.

Bölge Yarışmaları Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarında dereceye girenlerden:

• Birinciye 1 tam altın
  • İkinciye 1 yarım altın
  • Üçüncüye 1 çeyrek altın Diyanet İşleri Başkanlığınca verilir.

Not: Merkez ilçe/ilçe yarışmaları ile il, bölge ve Türkiye finalleri pandemi koşullarına uygun gerekli tedbirleri alarak yüz yüze yapılabileceği gibi online olarak da yapılabilecektir.