19.03.2023

İLİMİZDEN UMREYE GİDECEK VATANDAŞLARA YÖNELİK SEMİNER DÜZENLENDİ...

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 umre organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminerler, 81 il müftülüğü koordinesinde ülke genelinde sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile ilimizden umreye gidecek olan vatandaşlar için İl Müftülüğü tarafından "Umre Yolcularını Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından, Mart ayı içerisinde umreye gidecek olan 28 umre yolcusuna yönelik organize edilerek Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere; İl Müftüsü Kazım Güzel ile İl Müftü Yardımcıları Nurcan Solak, Mahmut Taşyapan ve Selami Kurt, Şube Müdürü Bünyamin Aksöz eğitimci olarak katıldı.

Vatandaşların umre ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri, umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilmeleri amacıyla düzenlenen seminerde umrecilere çeşitli konularda bilgiler verildi.