17.01.2023

İl Müftüsü Kazım Güzel Ürgüp İlçe Müftülüğü Personel Toplantısına Katıldı..

12 Kasım 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan İl Müftüleri Kararnamesiyle Uşak İl Müftüsü iken Nevşehir İl Müftülüğü görevine atanması vesilesiyle, personel ve ilçeleri tanımaya yönelik ziyaretler kapsamında İl Müftüsü Kazım Güzel, Ürgüp İlçe Müftülüğünü ziyaret etti.

Ziyaret programına İlçe müftülüğünü ziyaret ederek başlayan İl Müftüsü Güzel, Ürgüp İlçe Müftüsü İsmail Karadavut’tan Müftülük çalışmaları ve Vakıf hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Ürgüp İlçe Müftülüğü 2023 yılı Ocak ayı personel toplantısına katıldı. Ürgüp Merkez Musalla Caminde yapılan toplantı, Ürgüp İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Yahya Efendi Cami İmam Hatibi Ali Öksüz tarafından okunan Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Toplantıya program açılışında okunan Lokman Suresinin 31-34. ayetlerinin muhtevasını aktararak başlayan İl Müftüsü Güzel, ’’Toplumsal olarak karşılaştığımız sıkıntılara çözüm bulma noktasında genelde Müslümanlar, özelde ise Din gönüllülerinin öncü olmaları gerekmektedir.  Bu süreçte  Din görevlilerimizin sorumlulukları çok büyüktür.’’ dedi. Konuşmasının devamında ‘’Kişinin kıymeti Allah ile olan bağına, Allah katında ki kıymetine göre ölçülür. Bu doğrultuda Din Görevlisinin temel misyonunun tebliğin yanı sıra insanlığa önder ve örnek olmak olduğunu vurgulayan Güzel, Din Görevlilerinin faaliyet alanlarını cami ile sınırlandırmamalarını, toplumun her kesimine ulaşmak için sahada olmaları gerekir.’’ dedi.

İl Müftüsü Güzel konuşmasını şöyle sürdürdü; ’’Ümmeti Muhammed’in kurtuluşu, Mihrap minber ve kürsülerin sağlıklı işletilmesinden geçmektedir. “Öğüt ver çünkü öğüt müminlere fayda verir.” ayeti gereği her daim insanlarla iletişim halinde olmamız gerekmektedir. Bu sebeple; camilerimiz birer medrese, mektep olsun, sohbet halkaları oluşturalım ve toplumla diyalog halinde olalım.” dedi.
    Öğleden sonra ki oturumda ise Kur’an kursu öğreticileri ile bir araya gelen İl Müftüsü Güzel, ’’Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın insanlığa sonsuz merhamet ve şefkatinin ifadesi olduğunu belirterek, Kur’an-ı Kerim Peygamberimize indirilmiş bir hidayet, şifa ve rahmet membaıdır. Mucize bir kitaptır.’’ dedi. İl Müftüsü Güzel, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin önemine değinerek, şöyle devam etti: “Sevgili Peygamberimiz, “Sizin en hayırlınız Kur’an'ı öğrenen ve öğretendir” buyurarak bizlere en güzel meşgaleyi ve en büyük hedefi göstermektedir. Ayrıca Kur’an-ı Kerim’i okumanın mükâfatıyla ilgili olarak metnini tilavet etmenin ibadet, manasıyla medeniyet inşa etmektir; Çünkü İslam hayat nizamıdır.’’ dedi.
    Daha sonra Ürgüp İlçe Müftülüğü ve İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ‘’Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet’’ temalı proje kapsamında Merkez Karamanoğlu Caminde yapılan programda Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezinde kalan özel insanlarla bir araya geldi.

Düzenlenen toplantılara İl Müftüsü Kazım Güzel, Ürgüp İlçe Müftüsü İsmail Karadavut ve  Müftülük personeli ile  Ürgüp İlçe Müftülüğüne bağlı İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri de katıldı.