10.05.2022

TDV NEVŞEHİR ŞUBESİ AFRİKA' DA açtığı su kuyusu ve vakıf çeşmesiyle bölge halkına umut oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) " Bir Damla Hayat" projesi kapsamında hayırseverlerin desteği ile Afrika Senegal'de bölge halkının uzun yıllar boyunca istifade edebileceği  su kuyusu ve vakıf çeşmesi dualarla açıldı.

İl Müftüsü Celalettin Altunkaya, " Senegal'in Guedıawaye Eyaletine bağlı Caseba köyünde su kuyusu ve vakıf çeşmesinin açılışı ile toplam 3 su kuyusu ve vakıf çeşmesi ile kurak coğrafyalara bir damla hayat olduk. Kardeşlerimizin, en önemli yaşam kaynağı olan suya kavuşmalarına vesile olduk. Bundan dolayı da Rabbimize hamdediyor ve mutluluk duyuyoruz." diyerek duygularını ifade etti.

İl Müftüsü Celalettin Altunkaya, Senegal'de açılan su kuyusu ve vakıf çeşmesine desteklerinden dolayı hayırsever Nevşehir halkına, özellikle  merhum Halis ve Besime Koyuncu ailesine, çalışmalarından dolayı Kur'an Kursu Öğreticilerine ve Din Görevlilerine teşekkür etti.