21.01.2022

4-6 yaş Kur’an kurslarında karne heyecanı...

Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında değerler eğitimi alan minik öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

İhtiyaç duyulan her noktada il ve ilçe müftülüklerince açılan 4-6 yaş Kur’an kurslarında bu dönem yüzlerce öğrenci Kur’an okumayı öğrendi, temel dini bilgiler ve Hz. Peygamberimizin (s.a.s.) hayatına dair eğitimler aldı.

İl genelinde bütün kurslarda olduğu gibi Nevşehir İl Müftülüğü koordinesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören minik öğrenciler için de dönem sonu programı düzenlendi.

Şeyh Şamil 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunda düzenlenen karne törenine İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, İl Müftü Yardımcısı Selami Kurt, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, küçük yaşlarda alınan din eğitimin önemine dikkat çekerek, İslâm dinini öğrenen çocukların merhamet sahibi olarak yetişeceğini ve çevresinde olup bitene karşı duyarlı olacağını ifade etti.

Vatandaşların 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına gösterdiği ilgi ve alakanın son derece memnuniyet verici olduğunu belirten Müftü Altunkaya, bu güzel hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçen Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Dönem sonu heyecanının yaşandığı diğer adresler ise Ebu Eyyüb el-Ensari, Gaznevi, Hacı Kadın Dirikoç, Hacı Saliha Işıksaçan Kur’an kurslarının yanı sıra Göreme (Avcılar) Beldesi ve Sulusaray Kasabası Sultan Alaaddin Kur’an kurslarında karne programları yapıldı.

Programlar öğrencilere belge ve çeşitli hediyelerin verilmesi ile sona erdi.