12.05.2021

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’dan Ramazan Bayramı Mesajı…

Bir ay boyunca Allah rızası için tuttuğumuz oruçlarımızın arkasından "genel bir iftar ziyafeti" hükmünde olan, gelişiyle bizlere rahmet, bereket ve huzuru yaşatan, ruh ve gönül dünyamızı, zihin ve fikir dünyamızı bir kandil gibi aydınlatan, iftarı, imsaki, mukabelesi ve teravihi ile gönlümüzü süsleyen kutlu misafir; Ramazan ayının ardından, birlik, beraberlik, barış, kardeşlik ve muhabbet iklimi olan Ramazan Bayramı’na bizleri ulaştıran Allah’a hamdü senalar, Resulüne salat ve selam olsun.

Bayramlar, kardeşine tebessüm etmeyi sadaka bilen peygamber ahlakının ve paylaşmanın gönül zenginliği olduğu idrak edilerek ve bayramlarda bizi birbirimize daha çok yaklaştıran bu zenginliklerin, bahşedilen nimetin, gönlümüzdeki sevginin ve kalbimizdeki muhabbetin paylaşıldığında, bayramın manasının o kadar derinleştiği, sevgi ve neşe ile neşvünema bularak, gönül zenginliğimizin arttığı zamanlardır.

Bayramlar, beraber yaşanıldığında hakiki manasının anlaşıldığı, beşeri ve insani münasebetlerimizin yeniden sağlam bir şekilde vücut bulduğu, kırgınlıkların ve küskünlüklerin bertaraf edildiği, birlik ve beraberlik günleridir. Ramazan vesilesiyle yeniden kuşandığımız kulluk bilincini, ibadet şuurunu, sorumluluk ahlakını, merhamet duygusunu, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi bizi biz yapan erdemlerimizi, ömrümüze yayarak, Ramazanın bereketini ve bayramın güzelliğini bütün bir hayata taşımaktır.

Bayrama buruk girdiğimiz şu zaman diliminde, İslam’ın ilk kıblesi, barışın şehri ve selam yurdu, vahiyle kutsanan şehir, insanlığın en kadim şehri, İnsanlığın ortak mirası “Kudüs, İslam medeniyetinin bilgi ve değerler hafızasıdır”. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim'de “Allah'ın mescitlerinde onun adının anılmasını yasak eden ve onların yıkılması için çalışandan daha zalim kim vardır...” ayetinde buyrulduğu üzere zalimlerin demir kubbelerinin, sapan taşlarıyla yıkıldığı, İslam’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksanın özgürlüğüne kavuştuğu, Kudüs’ün yeniden barışın şehri ve selam yurdu olduğu, Filistinli mazlum Müslüman kardeşlerimizin huzur ve sükûnete kavuştuğu günleri en kısa zamanda nasip etmesini bu mübarek günler hürmetine Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli Nevşehirli kardeşlerimin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, Ramazan Bayramının İslam âleminin birlik ve beraberliğine, Mescid-i Aksanın ve Kudüs’ün özgür olmasına, topyekûn insanlığın ve bilhassa ülkemizin geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasına, normal hayatımıza bir an önce dönmemize, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Ahmet Celalettin ALTUNKAYA

Nevşehir İl Müftüsü