28.10.2020

Mevlid Kandili Nevşehir’de dualarla idrak edildi…

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Remzi Koparan Camii, Vaiz Osman Camii ve Hz. Ömer Camii’nde Mevlid Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hazreti Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili Nevşehir Remzi Koparan Camii,  Vaiz Osman Camii ve Hz. Ömer Camii’nde düzenlenen programlarla kutlandı.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında maske takılarak ve sosyal mesafe kuralları gözetilerek düzenlenen mevlit programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yatsı namazı sonrası Remzi Koparan Camii’nde düzenlenen programda Nevşehir İl Müftülüğü ilahi grubu tarafından okunan mevlidin ardından, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Camileri dolduran genç-yaşlı, kadın-erkek bütün vatandaşlar, ellerini semaya açarak, Mevlid Kandilinin huzur ve barış getirmesi için dua etti ve sevgili Peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine, Yüce Allah’tan af ve mağfiret dilediler.

Cami çıkışında İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi, Nevşehir Belediyesi ve hayırseverler tarafından verilen ikramların ardından program sona erdi.