14.05.2020

Kur'an Kursu öğreticilerinden İl Müftüsü Öztürk'e veda ziyareti...

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk'e, merkez, köy ve kasabalarda görev yapan Kur'an kursu öğreticileri ve kadın vaizlerden veda ziyareti.

Yaklaşık dokuz yıldır il müftüsü olarak görev yapmakta iken Diyanet İşleri Başkanlığına başkanlık müftüsü olarak görevlendirilen Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk'e, Kur'an kursu öğreticileri ve kadın vaizler koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyarak veda ziyareti gerçekleştirdiler.

Hizmet süresi boyunca şehrin manevi iklimine ve cami ve Kuran kursu hizmetlerine önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Kur'an kursu öğreticileri, “bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde bize rehberliği ve desteğinden dolayı Hocamıza teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz” dediler.

Kur'an kursu öğreticilerine ve kadın vaizlere ziyaret ve güzel temennilerinden dolayı teşekkür eden Öztürk, görev süresi boyunca her kademedeki personel ile güzel iletişim, karşılıklı anlayış ve hoşgörüye dayanan bir disiplin içerisinde güzel hizmetler gerçekleştirdiklerini, iyi dostluklar kurduklarını belirterek bu dostluk bağlarının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Nevşehir'in kendisinde güzel anılar bıraktığını belirten Müftü Öztürk, "Hizmetler bir bayrak yarışıdır. Dokuz yıldır bu bilinçle görevimizi yerine getirme ve bu şerefli göreve layık olma gayretinde olduk. Enerjimizi hep faydalı ve hayırlı işler yapmak için harcamaya özen gösterdik. Memuriyetin en üzücü yanı yıllarca görev yaptığınız yerden, alıştığınız ve tanışıp kaynaştığınız dostlardan ayrılmaktır. Ama vedalar tamamen ayrılık değildir. Bütün Nevşehirli dostlarımıza ve birlikte görev yaptığımız tüm personelimize gönlümüz ve kapımız hep açık olacaktır. Başkanlığımız tarafından Ramazan’dan sonra ayrılmamız uygun görüldü. Nevşehirli hemşerilerimize ve mesai yaptığım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum ve helallik diliyorum" dedi.

Ziyaret sonunda Kur'an kursu öğreticileri ve kadın vaizler, kendileri ve virüs nedeniyle gelemeyen diğer arkadaşları adına Müftü Öztürk'e hediye takdim ederek, yeni görev yerinde başarılar dilediler.