30.04.2020

Bakkal bakkal gezerek ihtiyaç sahibi ailelerin borcunu ödediler...

Nevşehir'de görev yapan Kur'an kursu öğreticileri ve öğrencileri, "Vakit İyilik Vakti" sloganıyla koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmaya çalışıyor.

Nevşehir İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir şubesi, Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek" grupları çalışmalarına destek veren din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede vatandaşın yanında olmaya devam ediyor.

Nevşehir merkez Vaiz Osman Yılmaz Kur'an Kursu Öğreticisi Rabia Baştuğ ve öğrencileri, korona virüs nedeni ile maddi zorluk yaşayan ailelere destek olmak amacıyla görev yaptığı mahalledeki bakkalları tek tek gezerek ihtiyaç sahibi ailelerin veresiye borçlarını kapattılar.

Kurs öğreticisi Rabia Baştuğ ve öğrencileri, korona virüs nedeni ile zor günler yaşayan ailelere yardımcı olmak ve farkındalık oluşturmak amacı ile ihtiyaç sahibi ailelerin mahalle bakkallarına olan borçlarını ödediler.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve başkanlığımızca destek verilen Milli Dayanışma Kampanyası'na öğrencileri ile birlikte katılarak destek verdiklerini söyleyen Baştuğ, korona virüs salgınından dolayı işlerinden olan ve maddi zorluk yaşayan vatandaşlara bir nebze de olsa destek olmaktan dolayı mutluyuz dedi.

Mahallesi'nde ki göçmen aileleri de unutmayan Baştuğ ve öğrencileri, hazırladıkları yardım kolileri ve yardım zarflarını dağıtarak Ramazanda ihtiyaç sahibi ailelere umut oldular.