10.03.2020

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Nevşehir’e anlamlı ödül…

Türkiye Diyanet Vakfının 6.sını düzenlediği Uluslararası İyilik Ödülleri organizasyonunda Nevşehir İl Müftülüğü Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir ödül sahiplerinden biri oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı, evrensel bir dil olan iyiliğin yaygınlaşması ve iyilik konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla başlattığı Uluslararası İyilik Ödülleri organizasyonu kapsamında iyilik mimarlarını 6. kez ödüllendirecek.

Nevşehir'de, ektiği çiçeklere çocukların ismini vererek camiye gelmelerini sağlayan Çiçekli (Taşlıbel) Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir'e ödül verilecek.

Bu sene 6. düzenlenecek olan Uluslararası İyilik Ödülleri içerisinde ilk kez bir Nevşehirli isim de bulunuyor. Uzun yıllardan beri gayretli çalışmalarıyla bilinen Ahmet hoca, camisinde yetiştirdiği çiçeklerle çocukları kardeş yaparak camiyi çocuklarla buluşturdu. İl müftülüğü ile diyalog içerisinde camii müştemilatında yaptırdığı Kur’an kursu, gençlik merkezi ve aşevi ile birçok gence, muhtaç ve fakir insana dokundu.  Özellikle Ramazan aylarında mahallenin hayırseverleri ile fakirleri arasında bir köprü oldu.

Uluslararası İyilik Ödülü’ne layık görülen personelimiz Ahmet Aydemir’i Nevşehir İl Müftülüğü olarak biz de gönülden tebrik ediyor, onun sevincini ve kıvancını paylaşmaktan mutlu oluyoruz.

- ÖDÜLLER 12 MART'TA TAKDİM EDİLECEK

TDV tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen "İyilik Ödülleri" programına yaklaşık 500 iyilik hikayesinin ulaştırıldığını, jürinin detaylı bir şekilde incelediği hikayelerden 7'sine "Uluslararası İyilik Ödülü" verileceğini dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 12 Mart Perşembe günü Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "İyilik" ve "Vefa" ödüllerinin sahiplerine takdim edileceğini bildirdi.