24.01.2020

“Gençliğe Değer” projesi meyvelerini vermeye başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında Nevşehir İl Müftülüğü gençlere yönelik çeşitli faaliyetler düzenliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve gençlerin önündeki engelleri aşmasına destek olmak amacıyla her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak üzere “Gençliğe Değer” isimli proje başlatmıştı.

“Gençliğe Değer” projesi kapsamında gençlere yönelik etkinliklerin düzenlendiği adreslerden biri olan Merkez Alibey Camii’nde, din görevlileri koordinesinde gençlere yönelik sosyal ve kültürel içerikli programlar organize ediliyor.

Söz konusu programlarla gençlerin camiyle, Kur'an'la buluşmaları; İslam dinini, peygamberlerin hayatını, Hz. Muhammed (s.a.s.)’in güzel ahlakını öğrenmeleri; ailelerine ve topluma faydalı birer birey olarak yetişmeleri hedefleniyor.

Haftanın belirli günlerinde gerçekleştirilen etkinliklere yaklaşık 30 genç düzenli olarak katılım sağlıyor.

Oluşturulan bu gençlik halkası her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Programlar öncelikle gençlere yapılan ikramlarla başlıyor; çeşitli sosyal ve kültürel içerikli aktivitelerle devam ediyor.

Etkinliklerin son bölümünde ise “Kur’an-ı Kerim”, “itikat”, “ibadet”, “ahlak” ve “değerler eğitimi” gibi başlıklar altında gençlerin seviyelerine uygun sohbetler yer alıyor.