22.01.2020

Selahaddin Eyyubi Camii Sabah Namazı buluşması yapıldı

Cevher Dudayev Mahallesi Selahaddin Eyyubi Camii’nde  her hafta Pazar günleri düzenli olarak yapılan “Sabah Namazı Buluşması” programı, İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün katılımıyla yapıldı.

Nevşehir İl Müftülüğü din görevlileri tarafından icra edilen Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kılınan sabah namazından sonra İl Müftüsü Öztürk, “İnsan, her konuyu bütün incelikleriyle bilme imkânına sahip değildir. Bu sebeple yanılma ve başarısızlığı en alt seviyeye indirmenin, başarıyı elde etmenin en önemli yolu istişaredir. İşleri danışarak yapmak İslâm'ın temel ilkelerinden biridir. Kur’an-ı Kerim’de biz inananları istişareye yönlendirmekte ve Âl-i İmrân sûresi 159 âyet-i kerimede şöyle buyurulmaktadır “Allah'ın rahmeti sayesinde sen onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi. Artık sen onları affet. Onlar için Allah'tan bağışlama dile. İş konusunda onlarla müşavere et. Bir kere de karar verip azmettin mi, artık Allah'a tevekkül et, (ona dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.” Bu ayette Hz. Muhammed (s.a.s.)'e, dolayısıyla bütün müminlere istişare emredilmiştir. Peygamberimiz (s.a.s.), bu emre uyarak yapacağı işleri ashabı ile görüşmüş, onların fikirlerini almış, alınan kararları uygulamıştır. “İstihare eden aldanmaz, istişare eden pişman olmaz, iktisat eden (tutumlu harcayan) yoksul olmaz.) Sonradan pişman olmamak için yaptığımız her işte, o işe ehil olanlarla istişare yapmalıyız. Bilmediğimiz konuları ehlinden sorup öğrenmemiz aynı zamanda Kur’an’ın bir emridir.” dedi.

Okunan hatimlerin duasını yapan İl Müftüsü Öztürk, sabahın bu bereketli saatinde camiye gelen tüm cemaate teşekkür etti.

Yapılan ikramların ardından program sona erdi.