09.11.2019

“Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle “Sabah Namazı Cami-Aile Buluşması ve Hatim Duası” programı yapıldı

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle “Sabah Namazı Cami-Aile Buluşması ve Hatim Duası” programı, Merkez Alibey Camii’nde yapıldı.

Sabah namazından önce başlayan programda Nevşehir İl Müftülüğü din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler.

Yapılan İstiğfar Duası, Tesbihat, Tezkirat ve kılınan sabah namazından sonra İl Müftüsü Öztürk, “İnsanlığın var olduğu günden beri aile hayatı da vardır. Özellikle dinimiz İslam, aile kurumunu çok ciddi bir mesele olarak ele almış ve onu bir zevk ve eğlence işi olarak görmemiştir. Kur’an-ı Kerim eşlerin yaratılmasını, aralarındaki şefkat ve merhametin var edilmesini “Allah’ın varlığının delili”  olarak takdim etmiştir. (Rum, 21)

Kendisi de bir eş olan Hz. Peygamber (s.a.v.) aile konusun da en güzel örnekliği sunmuştur. Onun bu konudaki sözlerinden bir kaçını sizlere aktarmak istiyorum:

“Sizin en hayırlınız ailesine karşı en hayırlı olandır. Bende aileme karşı en hayırlı olanınızım.” (İbni Mace Nikah,50)

"Kadınlara karşı hep hayır tavsiye edin. Zira onlar sizin yanınızda birer emanettir." (Tirmizî, İman 6; Ahmed, VI, 47,99)

"Eşlerinize yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, sakın onları dövmeyin ve onları incitecek çirkin sözler söylemeyin." (Tirmizî, Radâ' 11; İbn Mace, Nikah 4; Ahmed, V, 72-73; Nesâî, 'Işretü'n-Nisâ, s, 167)

Hz. Peygamber (s.a.v.) eşleriyle en güzel bir şekilde geçinmiş, onlara her konuda yardımcı olmuş, ev işlerinde onlara ortak olmuş, onları hayatlarında ve vefatlarında her zaman hayırla anmıştır.

İlk eşi Hz. Hatice hakkında şöyle buyurmuştur: "Hatice, dünyadaki kadınların en hayırlısıdır. Onun cennette altından evi vardır. Ben onun üstünlüğünü kesinlikle biliyorum. Bana onun sevgisi bahşedildi. Ben Hatice'nin sevdiklerini severim.” Bir koyun kestiğinde bir kısmını Hz. Hatice'nin yakınlarına gönderirdi. Hz. Aişe "Peygamber’in hanımlarından hiçbirini Hz. Hatice kadar kıskanmadım." (Elmalılı, age, II, 1256) diyerek, Peygamberimiz’in Hz. Hatice'ye olan vefasını dile getirmiştir.

Son olarak şunu da ifade edelim bir sahabi (Esved) şöyle diyor: Ben Allah Resulü’nün eşi Aişe’ye, Peygamber efendimiz evinde ne yapardı? diye sordum, Hz. Aişe, “Allah Resulü ailesinin işiyle ilgilenirdi, yani ailesinin hizmetinde bulunurdu. Namaz vakti gelince namaza çıkardı” (Buhari, Ezan, 44) diye anlattı.” dedi.

Okunan hatimlerin duasını yapan İl Müftüsü Öztürk, sabahın bu bereketli saatinde camiyi dolduran ailelere, gençliği temsilen katılan kız ve erkek öğrencilerimize, öğrencilerimizi teşvik eden okul müdürlerine ve cemaate teşekkür etti.

Programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir, İl Müftü Yardımcısı Ali Bingül, İlçe Müftüleri, İmam Hatip Lisesi Müdürleri ve İmam Hatip Ortaokul Müdürleri ile Öğretmenleri, Nevşehir KYK yurtlarında kalan kız ve erkek Üniversite öğrencileri, STK Gençlik Kolları, İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri ve Gençlik Merkezi Öğrencileri ve aileler katıldı.

Cami çıkışında İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi, tarafından yapılan ikramların ardından program sona erdi.