19.07.2019

Nevşehir’de, 8 ilin bölge birincilerinin katılımıyla "Etkili Hutbe Sunumu" bölge yarışması yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının Cami ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Nevşehir  Merkez Rasim Uzer Camii’nde yapılan yarışmaya Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Konya, Niğde, Sivas ve Yozgat’tan yarışmacılar katıldı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün başkanlığında,  Acıgöl İlçe Müftüsü Tahsin Mutlu, Derinkuyu İlçe Müftüsü Selami Kurt, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Akif Çelik ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ali Aslan’ın komisyonda yer aldığı, Nevşehir Merkez Rasim Uzer Camii’nde gerçekleşen yarışmada Diyanet İşleri Başkanlığınca önceden belirlenen hutbeler okutuldu.

Yarışmacıların okudukları hutbeler, metni doğru okuma, diksiyon, beden dili ve göz teması, minber kullanımı, kendine güven ve dinleyenleri etkileme gibi açılardan değerlendirildi.

Yarışmada Aksaray'dan Ali Savurmak birinci, Niğde’den Muhammed Kokulupınar ikinci, Nevşehir’den Kasım Koyuncu ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere hediyelerini İl Müftüsü Öztürk ve komisyon üyeleri takdim etti.

Yarışmada birinci olan din görevlisi, 01 Eylül 2019 tarihinde Ankara’da düzenlenecek olan "Etkili Hutbe Sunumu" yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Nevşehir İl Müftülüğü olarak din görevlilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.