01.06.2019

Nevşehir’de Kadir Gecesinde Camiler Doldu Taştı

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın içinde bulunan “Kadir Gecesi”, Nevşehir'deki vatandaşlar tarafından huşu içinde idrak edildi. Bu mübarek gecede vatandaşlar camilere akın ettiler.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programı, Merkez Alibey ve Çetinel Cami’lerinde yapıldı. Merkez Alibey Camii’ndeki Program, tüm camilerden canlı olarak dinlendi.

Vatandaşlar, kutsal geceyi idrak edebilmek için akşam namazı ile birlikte camilere akın etmeye başladılar. Bu mübarek geceyi fırsat bilerek gelen genç yaşlı, bayan erkek ve çok sayıda vatandaş günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semâya kaldırdı.

Akşam namazını müteakip, Nevşehir Müftülüğü İlahi Ekiplerince Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu.

Namaz öncesi İl Müftüsü Yakup Öztürk Çetinel Cami’nde yaptığı sohbetinde;  “Bu gece Kadir Gecesi. Kadri yüce gece. Bin aydan daha hayırlı gece. Hayırlı, uğurlu, mübarek olsun. Bu gecenin kıymeti nerden geliyor. Bu kıymeti ona Allah (c.c.) veriyor. O’nun la ilgili sure indiriyor, Adına kadir gecesi diyor, bin aydan hayırlı olduğunu bildiriyor. Meleklerin indiğini (Kadir S. 1,2,3,4), olup biteni kaydettiğini yıllık plan ve programın bu gecede yapıldığını (Duhan S. 3) bildiriyor.

Ne mutlu sizlere ki böyle kutlu, böyle mutlu böyle kıymetli bir gecede erken saatlerde camileri doldurdunuz. “Kim Kadir gecesinin kadrine kıymetine inanarak, mükâfatını da Allah’tan umarak ihya ederse geçmiş günahları affolunur” (H.Ş.) müjdesine namzet oldunuz.

Bu gece af gecesi, rahmet ve mağfiret gecesi, inşallah bu gün buradan affolup çıkacağız. Yeter ki samimiyetle tevbe edelim, yeter ki ihlâsla ellerimizi açalım, yeter ki günahlarımızı düşünüp hicap duyup bir daha yapmamaya karar verelim. Kulluğumuzu bir geceye, bir aya değil hayat boyuna yayalım.

Bu gecenin asıl kahramanları “ yarın yepyeni, tertemiz bir sayfa açıp bundan sonra Kur’an ve Sünnete uygun yaşayacağım” deyip sözünde duranlar olacaktır. Rabbim bizleri daha nice nice Ramazanlara ve Kadir gecelerine sağ ve salim bir şekilde kavuştursun” diye sözlerini tamamlayarak okunan Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şeriflerin duasını büyük bir coşkuyla yaptı.

Kılınan Yatsı Namazı ve Teravih namazının ardından İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever Merkez Alibey Camii’ndeki Programda, İstiğfar duası ile tesbihat ve tezkirat yaptı. Okunan Hatm-i Şeriflerin duasın ardından Sakal-ı Şerif ziyareti ve kılınan Tesbih Namazından sonra yapılan ikramlarla program sona erdi.