30.05.2019

Gecelerin İncisi Kadir Gecesi

Rahmet ve bereketi ile gönüllerimize huzur veren mübarek Ramazan Ayı’nı geride bırakacak olmanın hüznünü yaşıyoruz. Bununla birlikte hakkıyla idrak edildiği takdirde, insanın bir ömür boyu elde edemeyeceği kadar sevap kazanabileceği, bin aydan daha hayırlı olan, Kadir Gecesine ulaşmanın sevincini de yaşıyoruz.

Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerim'de; ‘Biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi nedir sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece, Rabbinin izniyle melekler ve Ruh(Cebrail) her iş için inerler. O gece fecrin doğuşuna kadar esenlik doludur.’ (Kadr 1-5) ayetleriyle bizlere anlatılan;  dua ve tövbelerin kabul edildiği, esenlik ve güvenliğin her tarafı kapladığı mübarek bir gecedir. Ayrıca insanlığı doğru yola ulaştıran Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in, beşerle buluşmaya başladığı mübarek bir gecedir.

Kur'an-ı Kerim, içindeki emirler, yasaklar ve ahlak kaideleri ile yaşayanlara bir nasihat kitabı, gönül dünyamızı yıkık bir harabe olmaktan kurtaran rehberimizdir. Bu sebeple yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenip, anlayıp, hayatına rehber edinen kişi, dünya ve ahirette gerçek huzur ve kurtuluşa erecektir.

Nasıl geçip gittiğini anlayamadığımız hayatımızın, çok hızlı seyreden akışı içerisinde, Kadir Gecesi’nden gerektiği gibi istifade etmeye gayret etmeliyiz. Bu geceyi kendimizi yenilemek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu gece samimi bir tövbe ile kendimiz, ailemiz, ülkemiz ve sıkıntı içerisinde olan alemi İslam için bol bol dua etmeliyiz.

Bu mübarek geceyi ve her gecemizi ‘Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni de affet’ nidâlarıyla, tövbe-istiğfarlarla, kılamadığımız namazların kazasını yapmakla, bol bol Kur’an okumakla ihya etmeliyiz.

Bu gece vesilesi ile İl Müftülüğümüz tarafından yatsı namazından önce;  Merkez Alibey Camiinde ve Çetinel Camiinde Kadir Gecesi Özel Programları düzenlenecektir. Tüm cemaatimizi, bu mübarek gecenin idrak ve ihyası için camilerimize bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kadir Gecenizi tebrik ediyor, Yüce Mevla’mızdan tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, dualarımızın İslam aleminin birlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barışına ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyoruz.