20.05.2019

Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı’nın Katılımıyla “Ramazan Buluşmaları Programı” Gerçekleştirildi

2019 yılı Ramazan ayında yurt çapında yürütülen vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesine katkı sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı bir dizi irşat faaliyeti için ilimize misafir oldu.

Ramazan Dağlı önce İl Müftüsü Yakup Öztürk’ü makamında ziyaret ederek Nevşehir’de yürütülen Din hizmetleri hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretin ardından Bekirefendi Camii’ne geçen Ramazan Dağlı öğle namazı öncesi sohbet etti.

Aile Haftası vesilesiyle Nevşehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Diriliş Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda din görevlileri ile bir araya gelen Ramazan Dağlı, "Sadakat ve Güven Bağlamında Aile" konulu konferans verdi.

Ramazan Buluşmaları Programı çerçevesinde İl Müftülüğü tarafından Taşlıbel (Çiçekli) Camii Aşevinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı, yemek duasını yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan Buluşmaları Programları hakkında bilgiler vererek şunları söyledi; “81 ilde düzenlediğimiz programlar kapsamında bugün Nevşehir’de olmaktan çok mutluyum. Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın hepinize selamlarını getirdim. Bu yıl Ramazan ayı temamız “Ramazan ve İnfak” ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfımızın başlattığı “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” projesidir. Bu noktada verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabalardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımla gerçekleşen iftar programının ardından Taşlıbel (Çiçekli) Camii’ne geçen Ramazan Dağlı, yatsı namazı öncesi sohbet etti.

Kur’an kurslarını da ziyaret eden Ramazan Dağlı, Acıgöl ilçesi Karapınar kasabası Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında: “Kur’an’ı okuyacak, ezberleyeceksiniz. Sonra okuduğunuz ayetleri anlayacak ve anladığınızı yaşayacaksınız. Akabinde ise sizden sonrakilere öğreteceksiniz. Yegâne hedefimiz Allah’ın rızası ve iyi bir kul olmak, iyi bir insan olmak, iyi bir Müslüman olmaktır.” dedi.

Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı, Nevşehir programı kapsamında Cuma gününü Alibey Camii’nde Nevşehir halkı ile de bir araya geldi.