20.03.2019

Nevşehir’de Çanakkale Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi

Nevşehir Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından Çanakkale Şehitleri için Merkez Alibey Camiinde Mevlid-i Şerif Programı düzenlendi.

İl Müftülüğü ilahi ekibi tarafından Merkez Alibey Camiinde Mevlid-i Şerif, İlahiler ve Kur’an-ı Kerimin okunduğu programa çok sayıda vatandaşımız iştirak etti.

Mevlid-i Şerifin sonunda Vatan, Millet ve mukaddesat uğruna canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimiz için dua edildi.

Dua öncesi İl Müftüsü Yakup Öztürk “Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. Bizler de böylesine önemli bir zaferi aziz şehitlerimize dualar ve hatimler göndererek yad etmek istedik. Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış olan bu güzel vatanımızın maddi ve manevi kalkınması için her vatan evladının kendi alanında canla-başla çalışması ve Onların emanetini koruması gerekir. Bu da şehitlerimize ve bize emanet ettikleri vatana karşı en önemli vazifemizdir” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyası çerçevesinde Nevşehir’de okunan 2500 hatmi şerifin ve sayısız Yasin, İhlas, Tevhit ve Salat-ü Selamların; Başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize ithafen okunan Mevlid-i Şerifin duasını İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptı.

İl Müftülüğü personeli olarak bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyoruz.