18.04.2019

Avanos İlçe Müftülüğü Hatıra Ormanı

Fidan Dikmek Bir İbadettir

Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen fidanlarla Müftülük hatıra ormanına ağaç dikimi yapıldı.

Avanos Müftülüğü personelince dualarla başlanan fidan dikimi  ağaçlandırma çalışmalarına, toplumda fidan dikme ve yeşil örtünün genişletilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için toplumun en önemli yapı birimini olan Diyanet personeli  yapılan ağaç dikimine yoğun  ilgi gösterdi.

İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Daire Müdürleri ve Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı bey de ağaç dikimine gelerek, fidanın nasıl dikileceği hakkında bilgi verdi. Ayrıca 2019 yılı içerisinde Özkonak, Göynük ve Avanos'a beş milyon fidan dikildiğini aktardı.

Ağaç dikimi esnasında konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Fidan; hazine arazisi olan taşınmazın 1999 yılında,İlçe Müftülüğümüze ağaç dikilme şartıyla tahsis edimiş olup 20 yılı aşkın bir süredir maalesef ilgi görmemiş dikim yapılmamış 2018 yılı sonunda tesadüfen öğrendiğim arazinin ağaçlandırılması için  Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı beyle konuşarak ve kendisinin büyük desteğini alarak gerekli çalışmalardan sonra 13.500 metrekare hatıra ormanına 850 adet çam  fidanı dikimi işlemi 18.04.2019 tarihinde  gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca  “Dinimizin ağaç dikmeye ve çevreye verdiği önemden bahsederek ağaç dikmenin çok önemli ve hayırlı bir iş olduğunu” söyledi.​