04.02.2020

“Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz Projesi” Nevşehir’de sona erdi

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ilk ve orta öğrenimdeki öğrencilere, camiye gitme ve namaz kılma alışkanlığı kazandırılması amacıyla ara tatilde “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” projesi başlatılmıştı.

18.01.2020 - 01.02.2020 tarihleri arasında gerçekleşen proje kapsamında Nevşehir genelindeki tüm camilerde yüzlerce öğrenci 15 gün boyunca camilere akın etti.

Proje kapsamında düzenli olarak camiye gelen öğrencilere cami görevlileri tarafından değerlendirilme puanları verildi.

Değerlendirme puanları neticesinde öğrencilerimiz için camilerde velilerin de katıldığı programlar düzenlendi.

Nevşehir merkez Zihnipaşa Camii'nde düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Yakup Öztürk, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda yaptığımız faaliyetler içerisinde en fazla önemsediğimiz programların başında gençlik ile alakalı programlar gelmektedir. Gençlerimize yönelik yapılan programların tamamı yarınımızı, geleceğimizi inşa etmek için gerçekleştirilmektedir. Sömestr tatili dolayısıyla öğrencilerimizi camilere davet ettik birçok öğrencilerimiz heyecanla bu anlamlı yarışmaya katıldılar. Türkiye Çapında Bu yıl ilk defa uygulanan 15 günlük tatil döneminde yapılan "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" ve "Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" programlarına ilimizde gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun olduk. Bundan dolayı başta öğrenciler olmak üzere velilere ve rehberlik yapan din görevlilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Anne ve babalara seslenen Öztürk, "Bu yavrularımızı Allah'ın sevgisinden mahrum etmeyelim. Onlara bırakacağımız en güzel miras sağlam ve Şahin bir iman ve güzel ahlaktır” dedi.

Öğrencilerimizin gayretlerini değerlendirmek ve mutlu etmek için böyle bir final programı düzenlediklerini belirterek “Kendilerine çeşitli hediyeler takdim ettik. Umuyoruz ki öğrencilerimiz için güzel bir anı olmuştur. Umarım kazandıkları namaz ve cami alışkanlıklarına devam ederler. İkinci dönem eğitim öğretim yılında kendilerine başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz ve velileri başta olmak üzere programımıza katılan cemaate ve din görevlilerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.