28.09.2018

Nurcan SOLAK

Kayseri'de doğdu. Lise öğrenimini Kayseri Ali Rıza Özderici Anadolu İHL' de 4.98/5 not ortalaması-okul ikinciliği derecesiyle bitirdi. Ardından 2004 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008'de 3.48/4 not ortalamasıyla bölüm birincisi olarak tamamladı. Lisans döneminde Prof. Dr. Yavuz Fırat riyasetinde hafızlık çalışması yaptı.

2010 yılında Kayseri Melikgazi Müftülüğü Özkoyuncu Kur'an Kursu'nda öğretici olarak göreve başladı. 2011 Ekim-2012 Mayıs döneminde Erciyes Üniversitesi'nde Pedagojik Formasyon Sertifika Programı’na katıldı. İki yıllık aktif görev sürecinden sonra 2012 yılında Kayseri Dinî Yüksek İhtisas Merkezi'nde İhtisas kursiyeri olarak eğitim almaya hak kazandı. Aynı yıl ÖYP (Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) kapsamında Gazi Osman Paşa Üniversitesi İslam Hukuku Araştırma Görevliliğini kazandı, ancak bu hakkından feragat etti. İhtisas eğitimini 2015 yılında tamamlayarak Boğazlıyan vaizi olarak atandı. Üç yıllık vaizlik sürecinin ardından 2018 Eylül ayı itibariyle Nevşehir İl Müftü Yardımcılığı görevine intisap etti.

“İslam Ceza Muhakemesi Hukukunda Kısas Cezasının Yürürlüğünü Etkileyen Faktörler” başlıklı tez çalışması ile yüksek lisansını tamamlamış olup akademik kariyerini Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Bilim Dalı bünyesinde doktora düzeyinde devam ettirmektedir.