Nevşehir Müftülüğü

26.01.2017

Dr. Ahmet ÖZVARİNLİ

Kayseri-Yeşilhisar İlçesi Müftüsü Ahmet Özvarinli,”Mustafa Sabri Efendi’nin Nübüvvet Anlayışı” konulu teziyle doktor oldu.

Özvarinli,1958 yılında Kayseri’de doğdu.İlköğrenimini Kayseri İmam Hatip Lisesinde tamamladıktan sonra,Erzurum İlahiyat Fakültesini 1984 yılında bitirdi.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde,” Kur’an ve Hadislere Göre Ümit ve Korku Dengesi” konulu teziyle Yüksek Lisans yapan Özvarinli,1991 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde Arapça,Müftü ve Vâizlik ihtisas kursu’nu bitirdi.

Avusturya-Bregenz Din Görevlisi iken Zürih Üniversitesi Orientalishes Seminar İslamwissenschaft bölümü Felsefe Fakültesinde doktora derslerine (Doktorand) öğrenci olarak devam etti ve “Emr-i Bi’l –Ma’rûf Nehy-i An’il- Münker” ve “Allah Korkusu” konularında Referat yaptı.

İstanbul Bakırköy Kur’an Kursu Öğreticiliği, Kayseri Özvatan, Sivas-Akıncılar,Yahyalı ve Yeşilhisar İlçe Müftülüsü olarak görev yaptı. 25.01.2017 tarihi itibarıyla Nevşehir'e atandı ve Müftü Yardımcılığı görevine başladı.

Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Mustafa Sabri Efendi’nin Nübüvvet Anlayışı” konulu tezini Juri önünde savunarak Kelâm  Doktoru olan Ahmet Özvarinli evli ve üç çocuk babasıdır.