13.03.2024

GÜLŞEHİR İLÇE MÜFTÜSÜ BİLAL KADI

-Adana’da dünyaya geldi. Hafızlığını bitirdikten sonra orta ve lise eğitimini Adana İmam-Hatip lisesinde 1986 yılında tamamladı

-Aynı yıl, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanadı,1991yılında mezun oldu.

-Aynı yıl Mersin İli Mezitli Kur’an Kursunda Öğretici olarak göreve başladı.

-1994 – 95 yıllarında askerlik görevini kısa dönem olarak yaptı.

-1996 yılında “Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya Selçuk Eğitim Merkezi”nde 6.dönem müftülük ihtisas eğitimine başladı ve 1998 yılında dönem birincisi olarak mezun oldu.

-Aynı yıl atandığı Erzurum-Tekman ilçe müftülüğü görevini 2000 yılına kadar sürdürdü

-2000-2002 yılları arasında, “Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen İhtisas eğitim Merkezi”nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

-Daha sonra sırası ile Gaziantep-Nurdağı ilçe müftülüğü, Giresun-Bulancak ilçe müftülüğü, Karaman merkez vaizliği, Konya Doğanhisar ilçe müftülüğü, Mersin-Gülnar ilçe müftülüğü ve Hatay – Dörtyol ilçe müftülüğü görevlerinde bulundu.

-Halen Nevşehir - Gülşehir ilçe müftüsü olarak görev yapmakta olup evli ve dört çocuk babasıdır.

Bilal KADI

Gülşehir İlçe Müftüsü