15.08.2018

İl Müftüsü Öztürk’ ten Şehit Ailelerine Ziyaret

İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Valiliğinin organizesinde Kurban Bayramı öncesi Bilecik’ in Bozöyük İlçesinde şehit olan Jandarma Bkm. Er Yunus Yılmaz ve Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde şehit olan öğretmen Ahmet Çağlar’ ın Nevşehir merkezde ikamet eden ailelerini ziyaret etti.

İl Müftüsü Öztürk ile birlikte Nevşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Edip Kahillioğulları’ nın da yer aldığı ziyarette, Şehit Jandarma Bkm. Er Yunus Yılmaz ve Şehit Öğretmen Ahmet Çağlar’ ın ailelerine Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından çeşitli kitaplar ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Ziyarette şehitliğin dinimizdeki yeri ve önemine değinen İl Müftüsü Öztürk, “Şehitlik, İslâm’da en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Ahirette en büyük rütbenin Peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir” dedi.

İl Müftüsü Öztürk, “Aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu vatan toprağına ebediyen sahip çıkacağız. Bu necip millet şehitlerini asla unutmayacaktır. Bizler her zaman sizlerin yanında olacağız” diye konuştu.

Şehit Aileleri ise Nevşehir Valiliği nezdinde Devletimizin yanlarında olduğunu hissetmelerinin kendilerine manevi güven verdiğini belirterek ziyaretlerinden dolayı İl Müftüsü Öztürk ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Edip Kahillioğulları’ na teşekkür ederek bu ziyaretin kendilerini çok duygulandırdığını ifade ettiler.

Ziyarette İl Müftüsü Öztürk tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’ in ardından Şehit Jandarma Bkm. Er Yunus Yılmaz ve Şehit Öğretmen Ahmet Çağlar’ın ruhuna ve tüm güvenlik güçleri şehitlerine dua edildi.

Şehit Aileleri ile yapılan sohbetin ardından ziyaret sona erdi.