22.01.2018

Müftülük Makamında Nevşehir Müftülüğü Ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Eğitimde İşbirliği Protokolü İmzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  okullara bir yol haritası olacak mahiyette “Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi” hazırlanmıştır. Bu kapsamda Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Müftülüğü arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Eğitimde işbirliği protokolü Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol ile Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi ve Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan Diriliş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde uygulanacak olan projenin amaçları doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmek için taraflar arasında koordinasyonun sağlanması amaçlanmıştır. Protokolde ayrıca tarafların yapılan işbirliği için üstlendiği sorumluluklar belirtilmiştir.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Hem Kurumumuzun alt yapısını oluşturan hem de fiziki ve yakın komşumuz olan Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi ve Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan Diriliş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde uygulanacak bu proje için imza atmaktan mutluluk ve heyecan duyuyorum. Vesile olan İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Projenin Milli ve Manevi değerlerine bağlı aynı zamanda Kutsal değerleri için fedakar nesillerin yetişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

İmzalanan protokolün ardından İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’e eğitime sağladığı destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.