22.01.2018

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Sarıkamış harekatının yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nevşehir Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

Nevşehir'de Sarıkamış’ta donarak şehit düşen 90 bin askeri anmak için şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi.  Yürüyüş programına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Eşi Songül Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Emniyet Müdür Mehmet Artunay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer,  İl Müftüsü Yakup  Öztürk ve daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yerleşkesinde başlayan yürüyüş Şehitlik Parkı’nda tamamlandı. Şehitlikteki törende Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra katılımcılara Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından çorba ikram edildi. Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün yaptığı duanın ardından Sarıkamış Şehitleri, 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dualar yapıldı ve  Fatihalar okundu.

Yapılan çorba ikramıyla program sona erdi.

Nevşehir İl Müftülüğü olarak  Sarıkamış Şehitleri, 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Allah’tan Rahmet diliyoruz.