08.11.2017

“Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü Sempozyumu” Sona Erdi

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın öncülüğünde Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı İşbirliği ile 02/03 Kasım 2017 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Medyanın Rolü konulu bir Sempozyum düzenlendi.

Sempozyumun açış konuşmasında Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş, Nevşehir HBVÜ Rektörü Mazhar Bağlı ve Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay birer selamlama konuşması yaptı.

Sunumu CNN  Muhabiri ve Haber Spikeri Büşra Sanay tarafından yapılan, iki gün ve dört oturum şeklinde düzenlenen Sempozyuma RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, HBVÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nimet Karataş, İl  Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti, UMED, TVY Derneği, Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile birlikte farklı üniversitelerden akademisyenler ve ulusal alanda yayın yapan televizyon, radyo ve gazete temsilcileri katıldı.

Bağımlı olma, özgür ol sloganıyla başlatılan, gençliğimizi ve geleceğimizi tehdit eden uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele hususunda farkındalık oluşturmak için düzenlenen sempozyuma İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, Müftülük Amatem Koordinatör Din Görevlisi Hamdi Öz, Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar iştirak etti.

Sempozyumun kapanış bölümünde söz alan İl Müftüsü Öztürk, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş’ a ve Nevşehir  Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ’a , panele katılan tüm akademisyenlere, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti. Buna ilave olarak konuşmacılardan Doç. Dr. Hasan Yavuzer’ in konuşmasındaki  ‘‘Manevi yönü güçlü olanlarda bağımlılık oranı çok aşağıya düşmektedir’’ sözlerinden hareketle  ‘‘ Milli ve manevi değerlerin verilmesiyle bu çağın vebası denilen illetten gençliğimizi koruyabiliriz ’’ dedi.

HBVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Girişinde İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Tırında teşhir edilen sergiyi gezen İl Müftüsü Yakup Öztürk, ‘’Bu çalışmaları gerçekleştiren  Emniyet Müdürlüğünü tebrik etti ve hepimiz bu konuda üzerimize düşeni yapmalıyız’’ dedi.

Kapanış konuşmaları, katılım belgesi, çeşitli plaket ve hediye takdimi ile sempozyum sona erdi.