05.08.2017

YAZ KUR’AN KURSLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencilere yönelik olarak, Kur'an-ı Kerim-i Yüzünden Güzel Okuma ve Temel Dini Bilgiler Yarışması düzenledi.

Yarışma öncesi İl Müftüsü Yakup Öztürk öğrencilerle ve hocaları ile bir araya gelerek, sohbet etti.

Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezinde, 03.08.2017 tarihinde saat 10.00’da Erkeklere ve saat 14.00 te de Kızlara olmak üzere iki kategoride “Dini Bilgiler Yarışması” yapıldı.

Yarışmaya erkeklerden 11, kızlardan da 19 kişi olmak üzere toplam 30 öğrenci katıldı.

Yarışma esnasında heyecanlı olduğu gözlenen öğrencilere öğreticileri de eşlik etti.

2 Kategoride de ilk 3’e giren öğrencilere ödülleri, öğreticilerine ve yarışmaya katılan bütün öğrencilere de hediyeleri, 15 Ağustos 2017 tarihinde saat 10.00 da Merkez Kurşunlu Camii’nde yapılacak olan “Cami Çocuk Buluşması” programında verilecektir.

Konu ile ilgili yaptığı konuşmasında İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumu din konusunda aydınlatmak ve onların dini eğitimlerine yardımcı olmakla görevlidir. Bizde Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatları olarak bazı programlar yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz kışın okullara gidiyor, yazında tatile giriyorlar. Bu tatillerini en güzel şekilde değerlendirebilmeleri için onlara hem Kur’an kurslarımızda hem de camilerimizde Yaz Kursları düzenliyoruz. Bu kurslarımıza da rağbet oldukça yüksek elhamdülillah. Bu yavrularımız hem Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar hem de dini bilgilerini öğreniyorlar. İtikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgiler konularında bilgiler ediniyorlar. Bunların yanında sosyal ilişkileri, adab-ı muaşereti, büyüklere-küçüklere saygıyı, sevgiyi, vatan, millet, bayrak sevgisini buradan alıyorlar. Biz her kursun sonunda öğrencilerimizin çalışmalarını gözlemlemek, hem de onların motivasyonlarını artırmak için yarışmalar düzenliyoruz.

Yarışmada dereceye girerek birinci olan öğrencilerimiz, ilçe birincileri ile tekrar yarışacaklar ve il birincisi ortaya çıkmış olacak. Amaç bu vesilelerle çocuklarımızın Kur’an’a olan ilgilisini, alakasını artırmak, dini bilgilere olan, ilgi ve alakalarını artırmak, motivasyonlarını yükseltmektir. Diğer öğrencilerimizin de bende böyle bir yarışmaya katılabilir miyim demelerini sağlamaktır. Bu tür yarışmaların çok faydalı ve verimli olacağını ümit ediyorum. Bunları yetiştiren hocalarımıza, yarışmaya katılan hocalarımıza, anne ve babalarına ve bu başarıyı gösteren öğrencilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.