18.07.2017

İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN 15 TEMMUZ, DİN VE DEĞERLERİMİZ KONULU PANEL

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları çerçevesinde “15 Temmuz Din ve Değerlerimiz” konulu panel Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kapadokya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Panele, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Seçen, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Çömçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Daire Amirleri, ilçe Müftüleri, Din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, çok sayıda Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri ve vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Diriliş Bestesi Salalar Belgeselinin izletilmesi ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu; “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz konulu panelde Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu, dinî istismar hareketleri karşısında Müslüman şahsiyetin tutum, davranış ve duruşu üzerinde değerlendirmelerde bulunarak, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir destanın yazıldığı, 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin ortaya koyduğu kahramanlıklara ilham veren “bir milleti millet yapan değerler” hakkında bilgiler verdi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı; 15 Temmuz darbe girişiminin sosyolojik boyutunu anlattı.

Rektör Bağlı, 15 Temmuz darbe hareketinin dinimize yönelik yapılan bir ifsad hareketi olduğunu bunu çocuklara ve gençlerimize devamlı olarak anlatarak temel değer ve inançlarımıza sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmalıyız dedi.

Oturum Başkanı İl Müftüsü Yakup Öztürk ise; “15 Temmuz ihaneti bizim birlik, beraberliğimizi kuvvetlendirmiştir. Dini duyarlılığımızın artmasına vesile olmuştur. Tarihteki bütün başarılarımızın altında yatan, sır olan şehitlik duygusunun en üst seviyeye, zirveye çıkmasına, Vatan sevgisinin, Bayrak sevgisinin en üst seviyeye çıkmasına vesile olmuştur. Bunun içinde anne-babalar olarak hem de eğitici, öğretici olarak öğrencilerimize bu duyguları tekrar tekrar anlatarak dînî, milli ve manevi duygularımızın daim olması için elimizden gelen gayreti sarf etmemiz lazım” dedi.

Program sonunda Vali Aktaş, konuşmacı Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu’na panele katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu’na, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Seçen de Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ ya günün anısı olarak İl Müftülüğünce hazırlanan Anforaları takdim ettiler.

Çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.