24.02.2017

2017 Yılı Hac Kuraları Çekildi

2017 yılı Hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe), kamuoyuna açık olarak bilgisayar ortamında çekildi.

Uydu üzerinden canlı verilen Hac Kur’a çekimlerini Nevşehirli vatandaşlar, Nevşehir Külliyesi içerisinde bulunan Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezi Müftülük Ek Hizmet Binasında izlediller.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda yapılan hac kuraları çekimi Kur'an tilaveti okunmasıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hac ibadetine ilişkin, "Çıktığı, gitme imkanına kavuştuğumuzda sevinmeyi, coşmayı ne kadar haklı buluyorsak, çıkmadığında da üzülmeyi o kadar hak eden bir ibadet." değerlendirmesini yaptı.

2017 yılında Hacca gitmek için başvuru yapan 1 milyon 892 bin adayın katıldığı kura sonuçları bugün saat 23:00’de açıklanacak.

Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 03 MART 2017 Cuma - 13 Mart 2017  Pazartesi tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.

2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi)  kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacaktır.

2017 yılı hac kura sonuçları için TIKLAYINIZ.