20.09.2016

ŞEHİTLERİMİZ OLMAZSA, BU TOPRAKLAR VATAN OLMAZ

Nevşehir’de Şehit ve Gaziler İçin Kurşunlu Camii'nde Mevlid-i Şerif Okundu ve Hatim duası yapıldı.

19 Eylül Gaziler günü olması nedeniyle Nevşehir İl Müftülüğü Damla İlahi Grubu tarafından Merkez Kurşunlu Camii’nde ikindi namazı öncesi Şehit ve Gaziler için Mevlid-i Şerif okundu.

İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen mevlit ve hatim programında İl Müftüsü Yakup Öztürk; “İnsan mahlûkatın en şereflisidir. Eşrefi mahlûkat olan insanın erişebileceği en yüksek makam da Peygamberliktir. Allah (c.c.) bütün peygamberlere salat eylesin, selam eylesin ve şefaatlerine de bizleri nail eylesin” dedi.

Öztürk; “Peygamberlerden sonra en yüksek makam nedir? Şehitliktir. Bu ölümsüz kahramanların Allah yolunda çarpışırken ruhlarını teslim ettikleri anda cennetteki mekânlarını müşahede ettikleri, ya da melekler onların Allah yolunda ölümlerine şahitlik ettikleri için ŞEHİT namını alırlar.

Müftü Öztürk; “Bu vatan bize onların emanetidir. Onlar olmazsa bu topraklara vatan denemezdi.

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”  (M. Cemal Kuntay)

Bu gün, 19 Eylül Gaziler Günü. Gazi nedir? Şehit nurlanmış asker, gazi de onurlanmış askerdir. Gazi, şehit olmak için o yola girmiş, canını ortaya koymuş ama şehitlik kendisine nasip olmamış kişidir. Ama canını Allah yoluna fedaya aday olmuştur. Bu da şehit kadar değerlidir. Çünkü ameller niyetlere göredir.

Bu gün, şerefli Gazilerimiz için programlar yapıldı. İl Müftülüğü olarak biz de, bize bu vatanı ve özgürlüğü hediye eden özellikle 15 Temmuz vatan şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize ithafen hatim ve mevlit okuyalım, dualar yapalım, ölmüş olanlara rahmet, kalanlara şifa ve hayırlı uzun ömür dileyelim istedik ve bu merasimi düzenledik” dedi ve Koparan Kur’an Kursunda okuyan Hafız öğrencilerimizin okuduğu Hatm-i Şerifin ve camide okunan Mevlid-i Şerifin duasını yaparak şehitlerimize Rahmet, gazilerimize şifa, ülkemize birlik ve beraberlik diledi.

Kılınan ikindi namazı ve yapılan ikramın sonunda program sona erdi.