19.08.2016

KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE ‘TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ’ EĞİTİMİ SEMİNERİ

Nevşehir İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileri, personel toplantısının ardından Temel İş Sağlığı ve Güvenliği-Temel İlkyardım konularında da bilgilendiriliyor…

Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezinde düzenlenen toplantı sonrası seminere İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Seminer öncesi kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, soysuz Hain darbe girişimine karşı gösterdikleri Asil duruş için Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti.

Müftü Öztürk, 15 Temmuz’da yapılan hain saldırı sonucu, Diriliş Meydanı’na gelerek soylu direnişe büyük manevi destek veren, hatimler okuyan, dualar yapan, dualara iştirak eden siz meslektaşlarıma, gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bu bir vefa borcudur, bu günümüzü onlara borçluyuz diyen Öztürk, Kur’an kursu öreticilerini, vatanımız için, mukaddesatımız için canını feda eden şehitlerimizin ruhu için Fatiha okumaya davet etti.

Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat ise; “Personellerimize belli sürelerde seminerler veriyoruz. Acil durumlarda nelerin yapılması gerektiği, ilkyardım, çalışma metodları ve genel iş güvenliği kuralları hakkında personellerimiz bilinçlendiriliyor” dedi.

Seminerde, İnşaat Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı Esma Tulumbacı ve Hemşire Gamze Taşkıran iş sağlığı ve güvenliği, ilkyardım ve yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve yangınlarda ilk müdahale gibi konular hakkında slayt eşliğinde önemli bilgiler verdi.

Seminerde, yapılacak olan ilkyardımlar uygulamalı olarak gösterildi.

Kur’an kursu öğreticileri yapılan seminerden çok memnun kaldıklarını belirttiler ve semineri organize eden İl Müftülüğüne teşekkür ettiler.